Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın kapkaloriın yangın dayanımı derecesi yangına dayanıklılık süresini belirtir. Yangın bapsı binanın farklı bölmeleri ortada yangının yayılmasını önleyebilir.

Kapatma Mekanizması: Yangın bapları, yangın esnasında her daim kapalı tutulmalıdır. Bir kapı yakın yahut yaylı menteşe bunu sağlar.

Binanın belli taksimmlerini yahut tümnı saran yangınlarda yangın kapılardan kaçış imkanı tanılamayan yangın merdivenleri bugüne denli birkötü kişinin yaşamını kurtarmıştır.

Yangın kapıları yangınların çoğunda önemli bir ilk müdafaaname hattıdır fakat önemli boşlama meydanı olmaya devam etmektedir.

Isıya dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat öteki kapı imalatları üzere değildir. özen edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Olası yangın veya herhangi bir muhatara yerinde binayı endamsız sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni tasarımları örgülmaktadır.

Yangın ve ivedi gidiş anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da deyiş edilen bu kol temelı modellerde olağan kapı koluna dublör. 

Yeni gestaltlarda makul yüksekliğe iye binaların yangın merdiveni yapmasının mecburi olduğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. Standart yangın çıkışı ve kapısına mevla olan binalarda yangın merdivenleri çatı niyetına dahil edilir.

yangına karşı önlemlerin kızılınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda anlatım tamlanan noktalarda belirli müddet ısı ve flama geçişine dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir süre boyunca ısıyı Yangın Çıkış Kapısı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Belgeli ve Belgesiz Yangın Bapları Arasındaki Başkalık: Bir yangın kapkaloriın şık sertifikalarla desteklenip desteklenmediği, kalitesi ve güvenirliği üzerine önemli bilgiler sunar.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten elan faik mukavemet ve korozyona peklik esenlar ve bu nedenle yangın bapsı prodüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Kuvvetli yahut çelikten meydana getirilen ve binanın haricinde alan kayran yangın merdivenleri bile yangın yönetmeliği standartlarının oluşturulabilmesi ciğerin kullanılmaktadır.

Cebimizde taşımış olduğumız, ayrıca çoğu dem geceleri yastık altına sıkıştırdığımız çökertme telefonları, saatli bomba üzere korku saçıyor.

Report this wiki page